For Sale

Buy Gold Jewellery

The U.A.E is located on the Arabian Peninsula, bordering Qatar, Oman and its biggest neighbour, by far, Saudi Arabia.

The Sheikhdoms of Abu Dhabi [or Abu Zaby], Dubai [or Dubayy], Sharjah, Ajman, Umm al Quwain [Umm al Qaywayn] and Ras Al Khaimah [Ra's al Khaymah] are strung out along the northern coast of the Peninsula on the Arabian Gulf [or Persian Gulf to some], whilst Fujairah [Al Fujayrah] is located on the east coast on the Gulf of Oman, which leads to the Arabian Sea, part of the Indian Ocean.


UK Airport Parking

If you need to park your car at one of these UK airports there is a form you can fill in right on the webpage;

Birmingham Airport Parking

Cardiff Airport Parking

East Midlands Airport Parking

Glasgow Airport Parking

Heathrow Airport Parking

Leeds Bradford Airport Parking

Newcastle Airport Parking

Parking at Gatwick

Parking at Luton Airport

Parking at Manchester Airport

Parking at Stansted


Dubai Gold Souq

Search for hotels in Dubai

Star Rating:

When You'll Check in:
When You'll Check out:
Number of Persons:
How Many Rooms:

Hotel search provided by Venere

Het bestaan van een kreek met als functie, een waterweg, was de reden dat Dubai een eerste bestaansrecht kreeg. Oorspronkelijk was Dubai Creek slechts diep genoeg om de kleinere schepen te ontvangen, zodat goederen voor de export moesten worden overgedragen naar de traditionele Arabische zeilschepen [Dhows] bij de ingang van de kreek op de Arabische Golf.

Erkenning van het strategisch belang van Dubai Creek kwam toen er eind jaren ‘60 olie werd ontdekt in de Arabische Golf. De toenmalige Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum van Dubai liet een zeer uitgebreid en kostbaar bagger programma starten om de Creek te verdiepen en zodoende grotere schepen te kunnen ontvangen.

Dubai's handelsbalans nam onmiddellijk na de baggerwerken toe met zo’n 20 procent. Vandaag de dag, fungeert Dubai Creek als een levendige haven met de nostalgie van vroeger en als vitaal onderdeel van de cultuurstad Dubai.

Net ten zuiden van Dubai Creek ligt Port Rashid en Dubai Maritime City, de grootste haven in de Arabische Golf, met een opslagcapaciteit van 20.000 containers en de mogelijkheid om de grote vakantie cruiseschepen te ontvangen.

Varen op een cruiseschip op de zonnige Arabische Golf is vooral tijdens de wintermaanden steeds populairder geworden bij toeristen die op zoek zijn naar een alternatief voor het Caribisch gebied. Dubai Creek is zeer populair bij toeristen, vooral na de hernieuwde ontwikkeling van de oevers van Dubai Creek.

Bezoekers zijn gefascineerd door de dagelijkse werking van de Creek. Het is een geweldige plaats om uzelf in de avonduren te vermaken met een wandeling of boottochtje.

Aan de Deira zijde van Dubai Creek is een ruime, goed verlichte promenade aanwezig die zich uitstrekt tot aan de speciaal gebouwde Dhow-terminal, die bekend staat als de Dhow Wharfage, net onder Al Maktoum Bridge. Deze brug is de belangrijkste brug over Dubai Creek.
Een broodnodige nieuwe brug wordt momenteel verder stroomafwaarts gebouwd welke Trade Centre Road aan de kant van Bur Dubai zal verbinden met Union Square en Al Maktoum Ziekenhuis op de Deira kant van Dubai Creek. Trade Centre Road ligt in een directe lijn met de Sheikh Zayed Road, en deze route van/naar Deira zal zeer populair zijn en minder files opleveren op de bestaande kruisingen.

Iets verder stroomopwaarts vanaf Al Maktoum Bridge ligt de Al Garhoud Bridge. Ter hoogte van deze twee bestaande bruggen aan de Deira oeverkant, ligt het prestigieuze Dubai Creek Golf en Yacht Club, die een groot gebied beslaat van de Deira zijde van Dubai Creek. De luxe golfbaan is omgeven door luxe villa’s en is adembenemend. Het is vrij toegankelijk voor niet-leden.

Tegenover de Golf Club, aan de oeverzijde van Bur Dubai, ligt Creekside Park, een meer dan twee kilometer lang park dat de volledige ruimte beslaat tussen de eerdergenoemde twee bruggen. Het biedt een gemoedelijke omgeving voor een aangename wandelingen op nieuw geplaveide looproutes en een uitgebreid oppervlak van openbare tuinen.
Verder stroomopwaarts, in de buurt van Al Garhoud Bridge ligt het Wonderland Theme en Water Park. Dit is een kindvriendelijk recreatiecentrum met een "Desert Extreme" skate park, kermis attracties, karting mogelijkheid, paintballing en niet te vergeten Splashland, een zwemgelegenheid compleet met waterglijbanen.
Een andere belangrijke overgang van Dubai Creek is de Al Shindagha tunnel. Deze koppelt Port Rashid aan de zuidkant met Deira Corniche aan de noord kant. Deira’s vis, vlees en groente markt is hier ook vlakbij in de buurt van de tunnel.

De traditionele manier van vervoer op de Creek is met de Abra, ofwel een watertaxi. Deze op het eerste gezicht redelijk gammel, maar waterdichte houten boten deden dienst als veerdienst voor bewoners en handelaren in Dubai Creek uit de tijd dat Dubai opbloeide als handelscentrum. Oorspronkelijk waren dit roeiboten, maar inmiddels voorzien van dieselmotoren.

Elke dag passeren ongeveer 15.000 mensen de Creek waterweg middels de Abra. De abras zijn forensen vaartuigen geworden voor duizenden handarbeiders en laagbetaalde werknemers in Dubai. Het instappen kan soms wat chaotisch worden op piekmomenten als honderden werknemers bijeen drummen om een plekje op de kademuur te bemachtigen waar de Abra’s aanmeren. Het is zeker de moeite waard om uw eigen Abra te huren voor een uitgebreide rondleiding door de Dubai Creek.

Een reis op en neer door Dubai Creek kost niet meer dan 50 Dirhams. Zorg dat u op voorhand een prijs afspreekt met de uitbater! Onderhandelen is ook hier een kunst. Het is een fascinerende ervaring om via deze waterweg de oude en moderne bezienswaardigheden, van het constant in ontwikkeling zijnde centrum van Dubai, te aanschouwen.

De vele dhows die naast elkaar aandokken op de Dhow Wharfage zijn meer dan alleen schepen. De hoofdfuctie bestaat uit het vervoeren van specerijen, textiel en andere goederen uit de buurlanden. In vele gevallen hadden de schepen ook een functie als woonboot.
Een wandeling langs deze zijde van de Creek levert dan ook een overvloed aan mogelijkheden voor vakantiefoto’s.

De Dhow Wharfage staat in scherp contrast met de ultra moderne 5-sterren hotels die u kunt vinden op de Creek, zoals het Sheraton Dubai Creek Hotel en het Radisson SAS Hotel Dubai Deira Creek. Deira’s oude souk [markt], vlakbij de monding van de kreek aan de noord kust gelegen, biedt een nog groter contrast met de moderne luxe hotelsketens.

Het is een heerlijke ervaring voor de zintuigen om de Spice Souk te bezichtigen en de geuren te inhaleren van Arabië en het Oosten. Chilipeper, cardamon en saffraan zijn hoog opgestapeld buiten deze kruidenwinkels. In overige parfum souk winkels overheerst de zoete geur van wierook.

Bij het passeren van de antieke souk loopt u tegen de gerenommeerde goud souk aan, vlakbij Baladiya Street, met ramen vol met allerlei exotische juwelen en goudstukken. Werkelijk prachtig!

Aan de zuidkant vind u de Bur Dubai Souk en de textiel souk. Naast deze souks vindt u de Grote Moskee en Dubai Museum. Dit is een fascinerend cultureel gebied!

Naast deze belangrijke gebouwen is de historische wijk van Bastakia met een schilderachtige erfgoed. Het wordt zorgvuldig gerenoveerd en omgevormd tot een voetgangersgebied. Een zeldzaamheid in Dubai!
In tegenstelling tot de oude souks en glimmende luxe hotels is het bovenste deel van Dubai Creek vertegenwoordigd door het Al Khor Wildlife Sanctuary dat wordt beheerd door het Wereld Natuur Fonds [WWF] en de Emirates Wildlife Society.

De drassige grond is de thuisbasis voor duizenden flamingo's, steltlopers en andere vogels, die in grote getalen elk seizoen naar Dubai migreren. Er zijn drie uitzichtposten aanwezig om zo de vogels te kunnen aanschouwen. Een geweldige plek om voor een paar uur afstand te nemen van de levendige stad en heerlijk te ontspannen bij in het wild levende dieren!

Dubai is een verbazingwekkende plek!

Dubai is niet alleen op een fenomenale snelheid aan het groeien, maar het is de omvang, het ontwerp en de pure architectonische kwaliteit van de nieuwe ontwikkelingen die de wereld in verwondering brengt.
Dubai heeft niet alleen de grootste jachthaven van de wereld [Dubai Marina], of de grootste kunstmatig aangelegde handelshaven [bij Jebel Ali], het grootste kunstmatige eiland en grootste snelwegkruising ter wereld, maar ook 's werelds hoogste hotel, het spectaculair ontworpen 321 meter hoge Burj-al-Arab, en het enige 7-sterren hotel in de wereld!
Prachtig vormgegeven en gebouwd op een privaat kunstmatige eiland omringd door het warme turquoise water van de Arabische Golf, staat de Burj al Arab fier in het water, zoals de volle zeilen van een Arabische Dhow en sprekend als mondiaal architectonisch icoon voor Dubai. De Burj-al-Arab vertegenwoordigt symbolisch Dubai , zoals het Opera House het huidige Sydney vertegenwoordigt en de Eiffeltoren in Parijs.
Toegang tot de Burj Al Arab is via een eigen weg met de hoffelijkheid van een Rolls Royce, of uiterste gemak per helikopter. De Burj-al-Arab is overdag oogverblindend wit en regenboog gekleurd bij nacht, wanneer de gevel wordt gebruikt als een spectaculaire lichdoek.

Dertig soorten marmer en 9500 vierkante meter oppervlakte in 22 karaat bladgoud zijn opgenomen in het decor. Pure luxe!

Alsof Dubai niet tevreden is met met het hoogste hotel ter wereld, is nu de bouw van de twee hoogste torens in de wereld van start gegaan. De eerste van deze torens, de Burj Dubai, zal worden afgerond in november 2008. Het zal ten minste 818 meter hoog worden. Het heeft het vorige wereldrecord van 509 meter al verslagen, gehouden door de "Taipei 101 Tower in Taipei, Taiwan.

Echter, een tweede Dubai wolkenkrabber, de Al Burj Tower, zal worden gebouwd door Nakheel. Nakheel is een avontuurlijk en zeer innovatief civieltechnische bedrijf en eigendom van de regering van Dubai. Sommigen suggereren zelfs dat Al Burj op een hoogte van een kilometer zou kunnen uitkomen [1000 m], maar dat is nog niet officieel aangekondigd. We zullen zien!

Om de Burj Dubai en Al Burj Towers in perspectief te zien, moet men niet vergeten dat New York's iconische Empire State Building een loutere 381 meter hoog is. De Burj Dubai zal alleen al twee keer zo hoog worden! Werkelijk verbazingwekkende doelen.

Het is niet alleen de hoogte van de wolkenkrabbers die in Dubai gebouwd worden dat de wereld doet opkijken, danwel hun evenmin ongewone architectonische vormgeving die werkelijk ongekend is.

Afgezien van het in 2000 afgebouwde Burj-al-Arab Hotel is er de prachtige, golf-vormige Jumeirah Beach Hotel alsook de slanke lijnen van de tweeling: Jumeirah Emirates Towers, Carlos Ott’s Nationale Bank van Dubai; Hilton Dubai Creek en diverse anderen.

In feite zijn er luxe 5-sterren hotels in heel Dubai ontworpen die allemaal gebouwd zijn binnen de helft van de normale bouwtijd in het Westen.
Internationale architecten stapelen plannen op plannen voor de toekomstige ‘city-within-a-city’ concepts van Dubai. Ook zal er in Dubai het eerste onderwater hotel, dat bekend staat als Hydropolis, op den duur verschijnen.

Dubai is nog grotere wonderen aan het bouwen in de wateren van de Arabische Golf. De Palm Jumeirah, het eerste van drie palmboom vormige eilanden is opgeleverd en is met behulp van baggerzand van de bodem van de zee opgeblazen tot een eiland, in de vorm van een palm.

Dit vormt de basis voor de constructeurs.

Ongeveer 5000 luxe villa's en appartementen zijn op de waterfronts en de stam van Palm Jumeirah gebouwd. De vorm van de waterfronts geeft elke villa een eigen uitzicht op de sea. Er zijn ook hotels, restaurants, winkels en andere voorzieningen op de palm aanwezig.

Ook het fantastisch ontworpen Trump International Hotel and Tower welke een herinnering opbrengt van de scharen van een kreeft, wordt gebouwd op de stam van de palm, in de buurt van de kust.

Aan de voorzijde van Palm Jumeirah, langs de oevers van Jumeirah Beach, is er een reeks van luxe 5-sterren hotels. Achter hen ligt de prachtige Dubai Marina, de grootste jachthaven, welke is omgeven door luxe woontorens en kantoren.

Het is een prachtige gebied voor de rijker bedeelden en van uitzonderlijk architectonische en technische prestaties.

Tientallen kleurrijke kramen en de verkoop van kunsten en ambachten worden hier ook uitgestalt, waardoor het een zeer populaire vakantie plaats is voor de terugkerende luxe toerist.

Het tweede eiland van de Palm-trilogie, The Palm Jebel Ali, wordtgebouwd op Dubai Waterfront, vlakbij de kunstmatige haven van Jebel Ali, ongeveer 45 minuten rijden ten zuiden van het centrum Dubai, op weg naar Abu Dhabi.

De eilanden van de Dubai Waterfront complex buigen rond Palm Jebel Ali, net als een klauw, zodat de bescherming van het eiland gegarandeerd wordt tegen zuidwestelijke wind en golven.

Dubai Waterfront wordt gemaakt met de visie om een ongeëvenaard uitje voor bewoners en bezoekers te bieden waaronder een reeks van luxe hotels, strandvilla’s, kust appartementen, duikstekken, een verscheidenheid aan vermaak en vrijetijdsbesteding en zelfs water huizen gebouwd op palen. Deze ‘waterhomes’ vormen samen een Arabisch gedicht dat is geschreven door Zijne Hoogheid Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de heerser van Dubai met een duidelijke visie.
Verder naar het noorden in Dubai, boven Port Rashid en Dubai Creek, is er een nog grotere Palm Deira in aanbouw in de wateren van de Golf. Dit is het derde en laatste deel van deze Palm trilogie!

Net buiten de kust van Deira [een oude levendige commerciële wijk ten noorden van de Creek] wordt Deira Island opgebouwd. Hier wordt ook gebruik gemaakt van baggerzand van de bodem van de Golf door baggerbedrijven uit Nederland.

Hieruit voortkomend is Palm Deira, een reusachtige palm-vormige eiland, veel groter dan Palm Jumeirah. Elke nieuwe constructie in Dubai is altijd groter dan de laatste!

Als de Palmeilanden al blijk geven op fantastische behaalde prestaties van Marine Engineering, dan is er nog een ander project dat uw ogen zult doen klepperen.

Dit staat bekend als The World. Het wordt gebouwd op ongeveer drie mijl uit de kusstrook Jumeirah Beach, tussen Palm Jumeirah en Palm Deira in. "De Wereld" bestaat uit zand eilanden gebouwd uit baggerzand, in de vorm van de wereldkaart! Uit de lucht gezien, zal de vorm van de wereld zeer duidelijk zijn. U kunt dan ook een helikopter trip boeken ter plaatse.
Bedrijven en personen uit de verschillende landen vertegenwoordigd in The World, worden in staat gesteld om hun eigen eiland te kopen en daar hotels, restaurants, enz. te bouwen en zo hun eigen cultuur te vertegenwoordigen. Het is een fantastisch idee. De infrastructuur is nagenoeg klaar.

Zelfs de winkelcentra in Dubai zijn fenomenaal!

De grootste, the Mall of the Emirates, heeft meer dan 400 winkels en u kunt het zo raar niet bedenken of het product hebben ze in de aanbieding. Het heeft zelfs een Carrefour supermarkt, Harvey Nicholls, Debenhams en een reeks designer-label winkels, plus een multi-screen cinema. Het heeft ook een enorme speeltuin genaamd Magic Planet, en tientallen cafes en restaurants.

Een ander zeer stijlvol winkelcentrum is BurJuman in Bur Dubai, in het stadscentrum. Deze heeft meer dan 300 winkels die top designer labels verkopen, evenals enkele toonaangevende High Street namen.

Er zijn enorme winkelcentra in heel Dubai, plus de oudere Arabische souqs. De Gold Souq moet worden gezien! Er zijn hier beschikbaar verschillende koopjes van puur goud!

Winkelen is een van Dubai's grootste attracties. Concurrerende handel is het hart van Dubai’s streven.

Dubai Snow Park

Er is ook een zeer verrassend Ski Dubai Snow Park midden in de hitte van de woestijn. Deze ligt in het winkelcentrum van de Emiraten naast Sheikh Zayed Road, met meer dan 6000 ton in kunstmatige sneeuw en vijf skihellingen verbonden door stoeltjesliften en sleepliften, aangepast aan alle niveaus van het skiën.

Er is ook een snow park aanwezig voor de kleintjes.

Bewonderingswaardig... en erg populair in de extreme hitte van de zomer waar de temperatuur boven de 40 graden Celcius kan uitkomen.
Het is daarom noodzakelik dat in Dubai alle hotels, restaurants en winkelcentra gekoeld worden door airconditioningsystemen. Het kan erg warm en vochtig worden in Dubai, in het bijzonder in juni, juli en augustus. Het klimaat is aangenaam warm in de winter maanden, waardoor een enorm populair evenement de Dubai Shopping Festival in januari / februari van elk jaar, vele miljoenen mensen naar Dubai aantrekt uit de hele wereld.

Er wordt vaak gezegd dat Dubai kan worden samengevat met de vier "S "... SUN , SEA, SAND and SHOPPING!! Zon, zee, zand en winkelen! Ik denk dat we er wel een paar S-en aan kunnen toevoegen in die lijst! Wat dacht je van SNOW , SKIING, SOUKS , SHIPPING and STUPENDOUS [sneeuw, skiën, arabische markten, de scheepvaart en kolossale] gebouwen in het sjeikdom van superlatieven?

Het is verbazingwekkend om te denken dat de voorouders van de huidige heersers van Dubai, de Maktoums, leefden in tenten en "barastis" of palm-varenblad bedekte schuilplaatsen amper drie eeuwen geleden! Zij waren de Bani Yas stam.

Toendertijd, in 1833, zo’n 800 leden van de Al Bu Falasah tak van de stam verplaatst zich van Abu Dhabi en vestigde rond Dubai Creek. Dit gaf aanleiding tot de Maktoum-dynastie welke hun fortuin vergaarde uit de vroegere parelhandel en de visserij in de Arabische Golfstaten, of Perzische Golf, zoals het was voorheen bekend.

Onder de bescherming van de Britse marine werd Dubai geholpen tegen invallen en piraterij langs deze Trucial Coast, zoals het bekend stond. En zo werd Dubai ontwikkeld rond de kreek, een inlaat van de zee, als een handelsstad.

Parels werden geëxporteerd naar India en Europa. Indiase en Perzische handelaren werden verwelkomd om zich te vestigen nabij Dubai Creek. Eerstgenoemde vestigden in Bur Dubai aan de zuidkant van de kreek, terwijl de Arabieren, de Perzen en Baluchis [uit Pakistan] in Deira woonden aan de noord kant van Dubai Creek.

Aan het begin van de 20e eeuw, voerde de liberale, invloedrijke leider Sheikh Maktoum bin Hashar een tax-free filosofie in die ondernemers en handelaars tot op vandaag de dag in drommen naar Dubai aantrekt.
In 1905 toonde hij grote visie door een vergadering van de Trucial leiders op te roepen die tot de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten leidde. Zijn nazaat, Sheikh Rashid opperde vele ideeën van maatschappelijke ontwikkeling, zoals de verbetering van de handel en de bouw van openbare scholen. Hij was wederom een leider met een visie.
De parel industrie was begonnen aan een daling in de jaren 1930, waardoor Dubai steeds afhankelijker werd van de handel. Vervolgens wordt de ontdekking van olie gedaan in de Perzische Golf, net buiten Abu Dhabi in 1958 en dat moedigde Sheikh Rashid aan om veel kapitaal in te zetten voor baggerwerkzaamheden rond Dubai Creek, met het oog op afhandelen van veel grotere olie vaartuigen.

Kort daarna, in 1960, opende de nog steeds ondernemendgezinde Sheikh een nieuwe luchthaven met als doel competitieve vluchttarieven te bieden in de regio.

Het was echter de ontdekking van olie in Dubai eigen wateren van de Golf in 1966 dat echt een opmars van het fortuin van het emiraat Dubai opleverde. Dubai begon zo veel geld te verdienen uit de olie-export. Het emiraat was thans rijkdom aan het vergaren.

Echter, de Maktoums bleven niet achterover leunen. Ze zetten hun olierijkdom in voor de toekomst, in de wetenschap dat de olie op een dag zou zijn uitgeput. De olierijkdom is erg verstandig geinvesteerd zoals nu in het dagelijks leven te zien is.

Sheikh Rashid, een zeer slim zakenman, heeft enorm geïnvesteerd in de infrastructuur en de ontwikkeling van een moderne handel en het toerisme netwerk. Hij had een zeer vooruitziende blik en niet bang om groot te denken. Een pionier in het Midden Oosten.

Nu is zijn zoon de huidige heerser van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum nog verder gegaan met het grotere gedachtengoed. De manier waarop hij het zakelijke profiel van Dubai’s verhoogd heeft en momenteel nog meer spectaculaire, world-class ontwikkelingen heeft aangekondigd, is werkelijk over de hele wereld geroemd.

Hij heeft een grote visie van zichzelf en zijn militaire opleiding in het Britse leger zorgde ervoor dat hij duidelijke lijnen van regie tracht te hanteren. Hij is gezegend met het vermogen om duidelijke beslissingen te nemen en de uitvoerende macht te hanteren met benijdenswaardige efficiëntie.

Is het dan ook nog een wonder dat Dubai miljoenen toeristen en winkelend publiek aantrekt uit de hele wereld?

Waarom brengt u geen bezoek aan Dubai en aanschouwt u deze spectaculaire ontwikkelingen, genietend van de zon, de zee en de winkels in een ultraluxe en moderne omgeving?

Kom op, verwen uzelf! Verbaas uzelf door Dubai!